Planter

Sådan kommer du godt i gang med pløjefri dyrkning

4. november 2022 pløjefri dyrkning

Dette webinar afholdes af Foreningen for Reduceret Jordbearbejdning i Danmark

SEGES Innovation lægger kun lokaler og platform til og har ingen indflydelse på indholdet. Webinaret afspejler derfor ikke holdninger eller faglighed fra SEGES Innovation.

Overvejer du at gå i gang med pløjefri dyrkning, kan du her møde en erfaren konsulent og landmand, der dyrker pløjefrit.

Planteavlskonsulent og PløjefriRådgiver Kasper Holm Kristensen, Velas, har arbejdet med systemet i mere end 20 år, og griseproducent Martin Molbo, Ulstrup ved Randers, har selv været igennem processen og driver i dag sin jord så vidt som muligt efter principperne i conservation agriculture. 

De vil tage dig igennem de vigtigste emner, når det handler om at ændre sit dyrkningssystem fra plov til reduceret jordbearbejdning.

Hvordan skal sædskiftet være, hvilke maskiner skal du bruge, og hvordan skal du tilrettelægge markarbejdet? 

Der er mange sejlivede myter om pløjefri dyrkning og conservation agriculture. Vi har udvalgt de fem, vi mener, er de største: du mister udbytte, drukner i græsukrudt, får et stort kemiforbrug, en dårlig økonomi og du kan ikke dyrke frøgræs.

Myterne er opstået på baggrund af landmænd, der hovedkulds har kastet sig ud i dyrkningsformen, og som ikke har sat sig ind i de princippper, der ligger bag systemet.