Virksomhedsledelse

Skat og afgifter: Få strømlinet din viden om el-biler

12. november 2021 el-biler, skat og afgifter, webinar

El-biler bliver mere og mere relevante, når der skal investeres i biler i din virksomhed. Derfor inviterer SEGES Jura & Skat til gratis webinar om reglerne for moms, skat og afgifter, når du køber og bruger en el-bil.

Måske du allerede har købt el-biler til dit firma, måske du overvejer at gøre det. Uanset hvad, er der en række specifikke regler, du gør klogt i at kende, så du kan agere bedst muligt. 

Ved anskaffelse er der stor forskel på, om det er en benzin/diesel-bil eller en el-bil, og der er også stor forskel på reglerne for, om du fylder en tank med diesel, eller om batteriet bliver ladet op hjemme i den private indkørsel. For eksempel er mulighed for at få elafgift retur, selvom elbilen bruges privat - og også selvom kunder eller ansatte selv oplader deres bil.

På webinaret får du svar på spørgsmålene:

  • Hvordan ser skatten ud når, en elbil bruges både privat og erhvervsmæssigt? 
  • Hvordan behandles udgifter til lade-standere og el skattemæssigt?
  • Hvad er de særlige regler om godtgørelse af elafgift, når du oplader din elbil, og er der faldgruber, du skal passe på?
  • Hvilke overvejelser kan du gøre for at slippe billigst muligt skattemæssigt, når man har en elbil?
  • Hvad er betingelserne for at få elafgift retur, og er der faldgruber man skal passe på?
  • Skal man vælge en ordning gennem lade-virksomhed, eller skal man selv købe og installere lade-stander?
  • Hvad med momsen – hvad kan man trække fra?

SEGES’ eksperter vil på webinaret fremlægge den vigtigste viden for dig, og du har også mulighed for at stille spørgsmål undervejs – ligesom du i forbindelse med din tilmelding kan skrive spørgsmål til eksperterne.

Webinaret er målrettet ejere af små og mellemstore virksomheder. Er du revisor, vil du også kunne opnå ny og nyttig viden.