Virksomhedsledelse

De nye barselsregler: Få overblik over reglerne

30. november 2022 Barselsregler

At der trådte nye barselsregler i kraft fra sommeren 2022 er nok ikke gået nogens næse forbi. Men hvad skal du som medarbejder, leder eller ansat i for eksempel HR, jura- eller lønafdelingen vide om de nye regler? 

Det kan du få ekspertens svar på, når Konsulent Katrine Røhling Faurholt fra Jura & Skat i AFP afholder gratis webinar om de barselsregler torsdag d. 17. november. 

Hvorfor skal jeg kende de nye barselsregler?

De nye barselsregler udspringer af EU’s orlovsdirektiv, og formålet er at sikre en større ligedeling af orloven mellem forældrene, så ligestillingen mellem forældrene øges på arbejdsmarkedet såvel som i familien. De nye regler ændrer dermed på fordelingen af orlovsugerne for mænd og kvinder, og derfor er det nødvendigt at sætte sig godt ind i de nye regler.

 

På webinaret får du det overblik, du har brug for, for at kunne svare på spørgsmål og rådgive medarbejderne bedst muligt om de nye barselsregler, fordelingen mellem ugerne og muligheden for overdragelse af dele af barslen.

På webinaret får du svar på:

  • Baggrunden for de nye regler 
  • Hvordan fordeles orloven?
  • Hvem er omfattet af øremærkningen?
  • Hvilke uger kan overdrages?

 

Konsulent Katrine Røhling Faurholt fra Jura & Skat i AFP tager dig omkring de vigtigste grundregler inden for den nye barselslov. Undervejs har du også mulighed for at stille spørgsmål til Katrine, ligesom du kan skrive spørgsmål i forbindelse med din tilmelding.

 

Webinaret produceres for Jura & Skat i AFP af SEGES Innovation.