Webinar

Skat og afgifter: Få strømlinet din viden om el-biler

12. november 2021 09:00

El-biler bliver mere og mere relevante, når der skal investeres i biler i din virksomhed. Derfor inviterer SEGES Jura & Skat til gratis webinar om reglerne for moms, skat og afgifter, når du køber og bruger en el-bil.

Måske du allerede har købt el-biler til dit firma, måske du overvejer at gøre det. Uanset hvad, er der en række specifikke regler, du gør klogt i at kende, så du kan agere bedst muligt. 

Ved anskaffelse er der stor forskel på, om det er en benzin/diesel-bil eller en el-bil, og der er også stor forskel på reglerne for, om du fylder en tank med diesel, eller om batteriet bliver ladet op hjemme i den private indkørsel. For eksempel er mulighed for at få elafgift retur, selvom elbilen bruges privat - og også selvom kunder eller ansatte selv oplader deres bil.

På webinaret får du svar på spørgsmålene:

  • Hvordan ser skatten ud når, en elbil bruges både privat og erhvervsmæssigt? 
  • Hvordan behandles udgifter til lade-standere og el skattemæssigt?
  • Hvad er de særlige regler om godtgørelse af elafgift, når du oplader din elbil, og er der faldgruber, du skal passe på?
  • Hvilke overvejelser kan du gøre for at slippe billigst muligt skattemæssigt, når man har en elbil?
  • Hvad er betingelserne for at få elafgift retur, og er der faldgruber man skal passe på?
  • Skal man vælge en ordning gennem lade-virksomhed, eller skal man selv købe og installere lade-stander?
  • Hvad med momsen – hvad kan man trække fra?

SEGES’ eksperter vil på webinaret fremlægge den vigtigste viden for dig, og du har også mulighed for at stille spørgsmål undervejs – ligesom du i forbindelse med din tilmelding kan skrive spørgsmål til eksperterne.

Webinaret er målrettet ejere af små og mellemstore virksomheder. Er du revisor, vil du også kunne opnå ny og nyttig viden.

Jacob Kunø Christensen

Moms- og afgiftsspecialist, SEGES

Anna Boel

Forretningschef, Skat, SEGES